Jag vs. pappa

Jag ska snart ut och övningsköra med pappa och en skruttig liten pickup. Alltså, jag kan inte direkt säga att jag är bra på att köra. Men mina förutsättningar blir ju inte bättre av att köra en bil som inte har en bra syn bakåt och vars växlar lever ett eget liv.

Dock är det inte det som oroar mig mest. Hur ofta händer det att jag lyssnar på pappa utan att bli arg för att han tror att han vet allt? Aldrig...

Dagens stora fråga

Gab - Vad gör solen när det blir mörkt?
Jag - Den går och lägger sig, den måste ju också sova.
Gab - Men var ska den sova då? Det finns ju inget bra gömställe här!

glash

Nackdelarna med att Leo jobbar på Hemglass är att det blir sena kvällar (han är med andra ord ALLTID trött) och han jobbar när jag är hemma och tvärt om.

Som tur är har de en frysbox på jobbet fylld med glass som man får ta av. Alltså, vår frys är fylld med god glass som jag äter av hela tiden. Så, nu ska jag gå och läsa Kalle Anka och tröstäta en Sandwich.


Tänk vad lillebror är bra

Jag försöker underhålla min sura lillebror genom att sjunga barnvisor från Spotify. Dock är han väldigt kräsen. Men nu sjunger vi  till Nalle Puhs låt - för alltid, för evigt. Det enda han tycker är roligt är att höra när jag sjunger, förmodligen för att jag är så himla dålig.

Jag ska råpa på dej, för alltii, och du ska alltii svara, ja alltii. För alltii är jättäkårt när vi har kul.


Ja. Något säger mig att Gabriel är LITE allergisk mot myggbett. Ni skulle sett när han hade en och en halv panna! Men nu får ni nöja er med hans Karl-alfredarm. Han ger er... ONDA ÖGAT!




Duktig

I dag har jag skaffat mig lite vuxenpoäng. Jag var på banken för att sätta in pengar och skaffa internetbank. Nu behöver jag inte längre plågas över att veta att det finns massa pengar i en burk som inte får användas.

Nej jag skojade... Jag har inte varit så plågad faktiskt. Känns bättre att spara till något nyttigt i stället för att köpa massa kläder när det ändå inte får plats i min garderob. Ha ha! Och nu har jag nästan så mycket pengar som behövs till körkortet.

Sedan har jag faktiskt lovat min Plupp att vi ska ut och resa så fort jag har pengar. Vi får väl se när det blir. Sedan någon gång i framtiden ska jag till Sri-lanka. Det får bli den dagen man inte dör på kuppen. Tråkigt det där, så himla fint land.

Jag har tydligen fonder också... jahapp!

Ensam är stark

Mina vänner har en förmåga att aldrig kunna träna med mig. Antingen är de sjuka eller upptagna med något annat (vilket kanske är liite roligare än att hänga på friskis). Eller så kanske de bara tycker jag är en tråkigt träningskompis...

I dag var en sådan dag. Så jag har alltså lyft skrot alldeles själv. Jag hade till och med tid till att hitta en snabbare cykelväg så jag känner mig väldigt nöjd.

Nu ska jag, Ruben och mamma ut och äta. Sedan tänkte jag och mamma bege oss ut i skogen. Det får bli en liten mammadag i dag!

Mission completed

Som vi har kämpat! Om det är något de har lyckats med så är det att få oss att må illa så fort vi ser något som har med McDonalds att göra...


Förmodligen den bästa boken



När jag var liten var jag en plåga för alla i min omgivning. Jag spenderade mina dagar med att använda min röst på det bästa sättet, att skrika. Mamma sa att hela Kils kommun hörde mig och jag blev rädd att mina kompisar skulle bli arga. Men som tur är så var jag blyg så fort jag kom hemifrån. Så när mamma skulle förklara för min lärare att jag skrek mycket så kunde hon inte riktigt tro på det mamma sa, eftersom jag knappt sa något i skolan.

I alla fall, det har alltid funnits en person i mitt liv som alltid har fått mig lugnt. När jag var tre år bodde Ruben och jag hos farmor för att mamma var sjuk. Och man kan säga att jag var beroende av mamma. Så farmor hade en jobbig period i början. Jag satt under köksbordet och skrek att hon var dum. Men hon kramade mig och sa att allt kommer bli bra. Sedan låste vi min favoritbok, och sjöng olika låtar från boken.

Farmor har helt klart en stor betydelse i mitt liv, och även den boken. 






Jag lärde mig även att rita...




Att klanta sig

Att vara fast i den största hålan som någonsin existerat är inte speciellt kul. Så jag har roat mig med att baka chokladbollar som är fantastiskt goda!

Jag vill träna faktiskt. Den här veckan skulle vara starten på mitt nya liv som träningsnarkoman. Men då ska jag gå och bli sjuk och aldrig bli frisk igen. Så därför bakade jag mina nyttiga chokladbollar...

Jag tror förresten jag blivit tät i öronen för när jag ringde hem förut visste jag inte riktigt vem jag pratade med. Det stod mellan min mamma och min lillebror Filip. Jag gissade att det var mamma och frågade var badbaljan var. Men jag hörde ganska fort att det inte var mamma eftersom personen lät väldigt rädd och osäker och pep fram "Jag vet inte."


Hämnden är ljuv

Ja, Vik köpte en Hello Kitty-iphone för någon vecka sedan, och i dag kom den. Elli tycker om Hello Kitty och är i stort behov av en ny mobil. Så att hon paxat den för hundra år sedan och är villig att betala en förmögenhet för den är ganska självklart.

Jag skickade ett sms till henne och sa att jag hade fått den av honom. Jag fick svaret "Sedärja.". Jag mådde så bra för jag visste att hon satt på jobbet och grät och hade panik för att hon inte fick tag i Vik.

Nej, jag mådde förresten inte så bra. Jag fick dåligt samvete och skrev att jag inte alls ville ha den.

Sjuk tjej

Jag är ledsen över att jag inte kunde hälsa på min kusin och hennes familj i dag. Jag är ledsen över att det inte blev någon övningskörning. Allt detta på grund av att jag helt plötsligt blev sjuk.

Saila sa att jag verkligen inte fick ringa sjukvårdsupplysningen. Tydligen så säger de till nästan alla att de har svininfluensan och skickar dem till labbet. Hon får alltså ingen lugn stund.

Jag inbillade mig först att jag blev sjuk ENDAST för att jag i lördags tänkte att det är skönt att jag inte varit sjuk på länge. Jag borde tagit i trä, för man får inte ens tänka tanken längre!
 
Dock har jag kommit fram till att Elli smittade mig med flit, så att hon slipper träna! Hon tror att hon är så himla smart...

Jag skickade ett sms till mamma och sa att jag är sjuk för att få lite tröst. Hon svarar: Vad tråkigt. =O

...

Jag är sjuk.

puss

Mysig kväll med underbara vänner!


Tur i jordgubbar

Vi plockade jordgubbar och jag hittade en fyrklöverjordgubbe!



Stekt stekare

Jag råkade glida in på Sunne vattenland tillsammans med min kusin, hennes två tjatiga barn och min lata bror. Egentligen var det meningen att jag bara skulle följa med som moraliskt stöd för min kusin, men det slutade med att även jag åkte i alla möjliga saker.

Eftersom mina kusinbarn sprang bort i ljusets hastighet gav jag upp hoppet om att försöka springa efter dem. I stället tjatade jag på Filip att vi skulle åka tillsammans. Dock vågade han bara åka Mammuten. Alltså gick jag runt med mig själv och gummibåten, lycklig som ett litet barn över alla ruschkanor.

Jag hade en nära-döden-upplevelse också. Långa vågen... I ett, nej två ögonblick flög jag, och tio meter ner var det asfalt. Jag var lite rädd. Långa vågen alltså, jag varnar höjdrädda människor.

Väl hemma märkte jag att jag bränt mig på fotsulorna för att jag sprungit runt på stekhet asfalt i flera timmar. Dessutom har jag blivit ovanligt brun, UTAN att behöva svettas.

Jennifer the valross

Älskling - Du är som en valross. För tung för sin skelett.

Sin skelett alltså...

En tur till ett hemligt ställe

Man kan beskriva gårdagen, ja... Med dessa ord:

Överraskning
Blåmärken
Bulor
Mycket skratt
Sämst

Hade vi vetat att det fanns en utmaning som gick ut på att få vissa stämplar så hade vi ju självklart varit bättre. ehhh...





       

  




Brynten bjuder

Elin bjöd på grillat och sedan fika för att fira mig. Efter att vi slöat hela dagen åkte vi till Friskis och pumpade som bara den. Så mycket att jag fick springa efter luft för att undvika att spy. Men en gör så gött en kan!


Våra bebisar

De har fått en lekhage i Kil som de älskar att springa i, i alla fall Pico. Han var därför lite sur när vi åkte hem till Karlstad...


Fykåsen-farmor

I går åkte vi till farmor för att säga hej. Vi passade på att plocka smultron, men hittade inte många. Vi tänkte även ta kort på Leos samling bilddelar så att han kan sälja det någon gång. Men vi gav upp ganska snabbt. Ni förstår nog varför...






En häftig tjej

Jag har nu blivit stor. Det betyder att jag har all kunskap, kan laga den perfekta maten och älskar att odla min trädgård. Det är helt otroligt att jag verkligen kände mig så himla mycket mer mogen i går när jag vaknade. Från om med nu kommer jag vara en mogen tjej, kanske till och med övermogen.

Ja, eller kanske inte...

Men jag har i alla fall blivit firad, mot min vilja. Dock måste jag erkänna att det var väldigt trevligt och det var helt klart det bästa sällskapet man kan ha! Dessutom fyllde även min söta mamma år samma dag, så henne firade vi också. Under kalaset gång blev Gabriel förälskad i Elli så jag förväntar mig storslaget bröllop.

Tyvärr blev det något konstigt så när jag förde över bilder till datorn. Bilderna från kalaset är borta...

Snark

Tur att Mimmi var vaken! Men nu borde jag sova. Har jag tur så sover jag som en stock tills på tisdag.

Det där med att få sova i fred

Mina grannar har någon slags utländsk fest. Låter ungefär som om det är trehundra personer där nere, plus typ en miljon bongotrummor. Att sova ja, det kan jag ju glömma de närmaste timmarna.


Singing in the raiiiiiiin

Det regnar ute. Jag känner mig en aning deprimerad, men så får man känna när det är väder ute. Regnet har dessutom hindrat mig från att sova. I morse när jag äntligen kunde få lite sömn, fick mamma för sig att möblera om i vardagsrummet. Gabriel var som vanligt, överallt, studsandes och skrikandes.

Vi köpte pizza nyss. Jag bad mamma köpa kebabsås, hon köpte vitlökssås. Min matlust försvann.

Som sagt, det regnar ute!


Dagens dag

Jag och Elli skulle tränat i dag. Så blev det dock inte. I stället tog jag mammas ballongregnjacka och begav mig ut i spöregnet. Jag konstaterade ganska snabbt att mina slip-inskor inte var ämnade för regnväder. Mina fötter badade i en pool, och gled plötsligt ut ur skon, som hamnade i en fin vattenpöl, skon alltså. Väl framme på Ellis jobb fick jag skaka (min blöta) hand med hennes arbetskamrater. Jag fick även se en fin räv och en fin gädda...

var vi ute på ärenden, måste ju trots allt samla ihop lite vuxenpoäng nu när jag blir stor! Sedan bjöd hon på födelsedagsmat och spöket dök upp. Vi uttnyttjade sedan denna typiska svenska sommaren och köpte te, choklad och bänkade oss i soffan. Så himla bra är hon!

Dagens fråga: varför cyklade jag?
Dagens insats: Jag gick genom vatten för Elli. Nu har jag bara eld kvar.
Dagens sämsta mening: Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Nu är det unga mödrar som gäller!

Älskling är ett mattesnille

Leo har inte riktigt förstått att oavsett vilken ordning man tar talen så blir slutsumman den samma när man gångrar.
L - Okej, så 2 gånger 1... Nej det var ett dåligt exempel.
Jag - Eh...
Leo - Men om man tar 3 gånger 3 som blir 9 och sedan gångrar det med 4 blir det 36. Om man istället tar 3 gånger 4 blir det ju 12, och 3 gånger 12 blir ju inte 24!

Någonstans där började jag skratta. Min lilla Matnisse!

Nervöst

Om en vecka fyller jag år, dagen efter åker Sofie och Daniel till Tunisien i två veckor. I morgon har vi en Leo-Jennifer-Sofie och Danieldag...Sofie och Daniel har tydligen fått för sig att överraska mig med något. Jag har ingen aning om vad det kan vara. Därför är jag nervös.

Jag har aldrig fått någon överraskning förut. Eller, jag har fått från min älskling faktiskt, fina blommor och mysig picknick!


Sara kommer

Tro det eller ej, men nu är det faktiskt så att Sara ska kolla hit och hälsa på. Sara som jag har gått i samma klass som i tio år. Dock har hon inte hälsat på mig i Karlstad än. Hon har haft ett och ett halv år på sig. Vi är så dåliga.


Goda vänner

Nile kom och hälsade på mig efter jobbet. Hon säljer tydligen glass i en pytteliten kiosk vid Pråmen. Tur för henne att hon endast ska jobba de fina dagarna. Ha ha!

Vi åkte i alla fall in till stan för att kolla runt på rean och säga hej till Elin B och Sofie. De tror att de är jättecoola bara för att de kan sitta ute på en uteservering och dricka cider. Vi var dock coolare som tog det lugnt på stan och svettades i alla möjliga provrum. Men jag hittade faktiskt lite saker.Som vanligt fick jag ångest efteråt för att jag handlade för pengar som jag måste spara. Så jag ringde till älskling. Jag sa att han slösar pengar på bilen, och jag på kläder. Han mumlade något och frågade sedan om vi inte kunde gå på stan och shoppa på lördag. SOM jag har väntat på den frågan, det är ju så mysigt att gå runt med honom!

Vi träffade sedan Elin K, Emma, Ida och Malin. Vi åt glass, pratade om framtiden och fick fågelbajs på oss. Jag fick på min arm, så den luktade fisk.

Malin jobbar förresten på NWT, sportdelen. Det var där Elli startade sin karriär. Malin visste vem hon var. Anledningen var för att de hade skrivit upp konstiga saker som Elli hade sagt, vilket förmodligen var en hel del.


RSS 2.0