städdags

Eftersom det har varit så fint väder så har jag inte haft något större lust att städa. Vilket nu har slutat med att mitt rum ser ut som ett bombnedslag.

Problemet är att de kommer någon sak hit i morgon och ska kolla ledningarna. Jag måste alltså städa. Jag har städat, lite. Ett till problem är att de måste kolla kontakten som är bakom min säng. De som har varit hos mig vet att min säng är stor och svår att flytta eftersom jag har massa saker i vägen.

Jag ska klura på det där medans jag fortsätter att städa...

Stackars alla

Sedan jag började sommarjobba har jag sovit ungefär fem timmar varje dag. Jag behöver sömn, så nu jag är trött jämt. Dessutom är det väldigt varmt. Det betyder att jag tillbringar min tid på sjukhuset framför fläkten i köket, helst med ögonen stängda.

Faktiskt... Men jag börjar känna mig lite deprimerad. Det är tråkigt att se sjuka människor. Och även att se anhöriga gråta. Men jag är även ledsen över att vi snart slutar för att alla är så trevliga och tar hand om en på det bästa sättet.

Dock tror jag att det är bäst för min omgivning att jag får min sömn. Främst för Leo som tvingas umgås med mig när jag är som tröttast. Jag blir väldigt sur och deprimerad...


Ungefär såhär ser jag ut på jobbet, fast med sjukhuskläder då!



Sov över hos gräsmattan

I går bestämde jag mig för att jag och Leo (mot hans vilja) skulle sova ute. Så vi la ut en presenning, fyra täcken och massa kuddar. Vi hade det mysigt och letade efter stjärnor. Några myggbett senare vaknade vi av att solen tittade fram. Det blev varmt.

Jag sov väldigt bra faktiskt. Men Leo däremot fick sova på presenningen eftersom jag är så fet. Han sa något om att han inte tänker göra om det igen...

Förresten så är det Leodagen i dag, grattis!

Back in black...

Eller nej... blått!

jag är...

Ja, typ... död av trötthet. Jag lovade att jag skulle sova så att jag och Leo kunde mysa i kväll. Problemet är dock att jag är för trött för att kunna somna.

Tur att det är helg!

Dumma djur

Kul att mina djur inte längre tål att vara i samma bur. Två dagar i rad har Leo ringt och nästan gråtit för att han har fått tagit isär dem. Jag tror att de har hamnat i någon trotsålder och så fort de kommer till Kil kommer allt bli frid och fröjd!

Nyss ville Pico bestämt in i trekantsburen och klämde sig in genom ett pyttelitet hål. Detta skedde medans jag gick och tvättade ansiktet eftersom jag dessutom är allergisk mot något, förmodligen dem. När jag kom tillbaka så hängde han med huvudet inne i buren och kroppen utanför, och sprattlade. Jag trodde han skulle dö. Jag skrek på Ruben. Då smet han in.

Jag kan inte ha en utegård till dem eftersom han smiter sig igenom ett hål som är hälften så litet som den utegården är...

Duktiga är vi

Ja, annars så cyklade vi minst 5 mil i dag.


kul hjul

Kul att cykla till jobbet i morgon. Ännu roligare att röra sig överhuvudtaget! Att jag kommer ha ont överallt i morgon är lika uppenbart som att blommor mår bättre av att man vattnar dem.

Hoppas, hoppas min älskade Leo är på masserarhumör när han kommer hem från jobbet. Förmodligen inte men jag hoppas ändå in i det sista!

Cykeltur med Smelli

Hade jag haft en kamera hade jag låtit bilderna tala för sig själv. Men tyvärr... (Vill ni se bilder, kolla på Smellis blogg)

Jag och Elli fick i alla fall för oss att vi skulle cykla till Deje (eller egentligen var det väl mest jag som tvingade med stackarn). Efter att ha handlat upp hela ICA på fika (iiiih jag rimma), så begav vi oss alltså till Kroppkärrsjön och cyklade mot Deje. Faktiskt väldigt fint, och varmt. Elli spanade efter en sak som jag inte tänker berätta om, då det finns en risk att de försvinner. Jag däremot letade efter maskrosblad.

I Forshaga fikade vi vid den nya skolan och fotbadade i fontänen. Efter att vi fikat mådde vi så illa att vi inte orkade cykla till Deje. Jag sa att på vägen hem så kommer vi ha massa glidarbackar, men på något sätt så lyckades hela cykelbanan vända sig emot oss denna dag.

På tal om att vända sig emot oss. Inte nog med att vi hade ont i rumpan, svettades och hade kramper i bene. Det hoppade fram en buske med brännäslor framför mig. Jag trodde DET var pricken över i:et. Men nej. 300 meter kvar till mål fastnade jag i cykeln och gav i från ett skrik. Jag visste att det skulle hända, JAG HADE BARA VÄNTAT PÅ DET! Reslutatet blev en trasig sko och en nöjd Elli. Men det var faktiskt spår där...

Jag har förresten skrivit hela inlägget i onödan eftersom det kommer en bild i alla fall. Men nu slipper jag skriva 1000 ord till! Elli skickade en bild som hon tog på vår nya vän. Grodis heter den.


Sommar och sol

Eftersom sommaren äntligen är här så mår jag väldigt bra och njuter av livet. Jag och Biffel har slagit rekord i antal träningspass på tre dagar. Vi har alltså hunnit med två träningspass i den heta solen, utomhus!

Dessutom har Ruben rakat av sig allt sitt krull, så det så!


Det är stekarchill på högsta nivå med andra ord...


Kusinen på besök

Min kusin och hennes barn från Liiiidingöö har varit här i en vecka. Det har varit trevligt att träffa dem. Vi kom fram till att sist vi träffades förutom ett snabbt hej var för fyra år sedan. Sist jag var i Stockholm satt mina kusinbarn i barnvagn. Nu ska de börja högstadiet...

Okeeeej, jag kanske borde ta en minisemester till Stockholm, tillsammans med min man. Vi kan behöva komma bort en liten stund och göra något nytt!


Att baka en liten kaka

Kan det vara så svårt?

Tydligen. Vi kan aldrig ha alla ingredienser hemma. Nu fattas det två ägg och jag är så knäckt!


Mamma kommer hem

Eftersom mamma sa till mig att hon skulle komma hem i dag har jag haft lite ångest över att jag borde städa. Jag har tänkt göra det lite fint här hemma så hon blir glad. Men nu är det dagen då mamma kommer. Jag har en tendes att bli trött och somna när jag måste stressa. Så det är det jag har gjort.

Enligt Ruben däremot så kommer mamma hem på tisdag. TUUUR!

Spela risk

Jag har nyss spelat Risk med Saila, Ronny och Vik. Jag förstod ingenting.

VEM VANN?

JAAAAAAG! Ronny och Vik hatar mig. Känns så himla bra!

Att Vik senare hotade med en vattenballong skrämde inte mig.

Sagan ja...

Den kommer inom en snar framtid. Det kan hända att sagan och mitt liv är snarlika... Ehm... Ja, eller något sådant!

I morgon hörrni!

Då ska ni får läsa om några fantastiskt bra sagor jag skrev för några år sedan. Borde blivit författare.


Träning a la Ellifer

Har blivit lite för slö av mig den senaste tiden. Enda sedan Biffel började bli sjuk har vi inte riktigt kommit ikapp där vi en gång var. Och där vi var innan hon blev sjuk är ingen merit precis. Men i dag tränade vi, efter att jag hade förgiftat henne med världens starkaste köttfärssås. Som Biffel sa, så hade den säkert varit god om man hade känt någon smak, mer än den brinnande smaken.

I morgon fyller hon år så då blir det teparty!


Att jobba på ett sjukhus...

Två dagars sommarjobb har fungerat bra. Jag har fått frågan "Är du sommarvikarie?" eller "Är du undersköterska?" ett antal gången. Nej det är jag inte. Jag är en slavarbetare som städar och brygger kaffe. Men jag är ändå inte så motiverad till att slita eftersom jag får en pluttlön.
 
Men nej, jag är inte bitter. Efter de här tre veckorna kommer jag ha så mycket ny kunskap att jag måste göra min hjärna större (om det nu är möjligt). Jag har redan lärt mig hur man brygger kaffe, att hitta till min avdelning och att man inte ska röra i nydiskad disk. Mitt mål är att hitta överallt på sjukhuset och att försöka att inte bli sjuk. 

Risken att jag blir sjuk är dock ytterst liten. Jag har lärt mig att man ska sprita sina händer före och efter en patient. Dock har jag inte så många patienter så jag blir lite förvirrad. För att vara på den säkra sidan tvättar jag därför mina händer typ, jämt.

Ensam hemma 2

På tal om att vara ensam hemma. Sofie och Daniel kommer hit i kväll. Därför måste jag städa hela lägenheten och det går inte så överdrivet bra. Jag strävar mest runt och funderar på vad jag ska börja med.

När jag skaffar egen lägenhet ska jag inte ha fem rum. Kanske ett, eller ett halvt...

Ensam hemma

Mamma åkte till Portugal i onsdags. Jag kan klara mig själv, det vet jag. Och jag är inte rädd för att vara ensam heller. Dessutom är jag så stor att jag ska kunna säga hejdå till mamma utan att bli ledsen.

Men nej... Som så många gånger förr får jag hålla tårarna inne när jag ska krama henne. Sedan försvinna snabbt och gråta. Jag vet inte vad det är med mig egentligen? Hon ska vara borta i tio dagar och jag gråter som om hon aldrig kommer komma tillbaka.

Sist hon åkte bort var när hon skulle till Sri-lanka i tre månader. Då grät jag ganska mycket ja... Och det hjälpte inte direkt när hon sa att jag skulle vara en stor flicka och inte gråta. När hon kom tillbaka grät jag nästan ännu mer för att jag hade saknat henne så mycket.

Min mamma betyder mycket för mig, det har hon alltid gjort. Det är ju faktiskt hon som alltid har funnits där. Jag har alltid varit som en svans efter mamma. Samtidigt var jag som jobbigast i mammas sällskap och mamma var nog trött på mig ganska ofta. Jag skrek mycket, högt och var ja, rätt arg. Sparkade hål i väggen en gång.

Oavsett hur gammal jag kommer bli så kommer jag alltid sakna mamma lika mycket när hon åker iväg.

Men faktiskt så tycker jag det är jobbigt att säga hejdå överhuvudtaget. I går till exempel skulle jag säga hejdå till finnarna. Sedan var jag tvungen at fly till bilen och deppa. Jag vill inte att människor jag tycker om ska lämna mig. Så det är nästan, nääääästan så att jag hoppas att Elli inte får jobb i Stockholm, då slipper jag gråta floder! =)

SÅ, nu har alla fått veta vilken tönt jag är!

Studenten är avklarad

I går firade vi Leos student. Jag är så stolt över honom, han är bäst! Trots det dåliga vädret var det en fin dag som firades med de bästa människorna. Jag är glad att jag får vara en del av det!

Men nu är jag död...

Att göra något snabbt

De senaste dagarna har jag varit lite stressad. Kanske inte haft lika mycket tid som jag tänkt. Men det är mycket som ska göras innan studenten och skolavslutningen.

I går lyckades jag och pappa ta oss igenom Ikea på 25 minuter, förmodligen rekord. Vi hann dessutom fylla den gula påsen så att den blev tung. Pappa förstod då varför jag hade släpat med honom dit. I de där 25 minuterna ingår även när vi stod i kön till kassan, som egentligen inte var så lång. Men ack så dryg.

Pappa tyckte att gamla människor som inte ens vet vad de heter, inte borde stå i Ikeas kö. Jag tycker att han borde passa sig, för snart är det han.

Joanna blir stor

I dag fyller Joanna 18 år. Min vän sedan många år tillbaka. Det är hon och jag som tävlade om vem som hade längst hår och som åkte ner för en madrass i hennes trappa ner till källaren( typ två trappsteg). Det är en himla bra vän.

I kväll ska vi ut och äta!

Stackars

Min bror åkte till Göteborg i dag tillsammans med sin flickvän. De skulle hämta ut nyckeln till deras lägenhet. Problemet var dock att de stängde1 i dag på grund av nationaldagen i morgon. Så det blev ingen nyckel, bara en resa till Götet.

Jag är glad att det inte var jag. Sådant brukar hända mig... Går kanske i släkten =)

ooh, vilken underbar dag!

Biffel är den bästa träningskompisen någonsin! Inte nog med att hon är så himla stark och duktig. Hon gör även träningarna så himla mycket roligare. Jag har ju i alla fall världens bästa svärfamilj!

Nu ska jag bädda och sedan ska jag bege mig till balkongen i en halvtimme. Ska läsa tidningar som jag köpte för ett halvår sedan. Rolig som jag är ska jag sedan kolla på talang och invänta min älskling.

I morgon ska vi äta ute och mysa. Ska bli så himla roligt att bara göra något, han och jag!

Frihet!

JAAAA!

Nu är sista saken i skolan avklarad. Har bara tisdag och fredag kvar. Soft! Kollade på tv förut, första gången på väldigt länge. Eller ja, förutom på helgerna när jag brukar somna efter en halvtimme.

Nu ska jag träna med biffen!

Sista plugget innan vi slutar

I morgon ska ett multimediaarbete vara klart. Jag kom fram till att jag behövde jobba hemma. Är jag motiverad? Nej. Har jag kommit långt? eeh.

Annars är det här något som jag tycker är väldigt roligt. Men just nu när jag bara vill vara klart med allt i skolan, är det inte alls lika roligt.

När jag känner sig en aning omotiverad  har jag min BFF som jag kan ringa till. I dag snackade vi om drömmar, läskiga drömmar och även om att ingen av oss var speciellt sugna på att träna i dag. Dock lyckades hon inte motivera mig till att plugga, men hon gjorde mig glad i alla fall!


Softa lite med min vän

I dag var jag ledig från skolan. Jag bestämde mig för att träffa Märta på stan. Det var riktigt kul faktiskt, synd bara att det inte blev länge. Men vi har ju hela sommaren på oss, ska bli mys! Det är ju trots allt hon, jag och jordgubbarna. Men det var ett tag sedan.


Ett hårt liv

Vi tränade armar i dag, jag och min vän Elli. I morgon är jag ledig, ska måla på min ritbräda. Det kommer bli darrigt...

RSS 2.0