Den ädla konsten att beredä

ostbågar

Det finns ingen koncistens och smak-kombination i hela världen som kan slå ostbågar som legat till sig ett dygn eller två i öppnad påse.

PRECIS lagom sega och ostiga.

Men det krävs förberedelse och framförhållning för att få avnjuta dessa fantastiska godbitar. För att inte tala om självdisciplin.

Inte nog med att man måste inhandla ostbågarna i tid för att hinna öppna påsen så att den kan stå öppen i minst ett dygn innan man äter upp innehållet, man måste dessutom hålla sig ifrån att äta upp innehållet i förväg.
Inte särskilt lätt.

Jag minns en gång då det var extra svårt och då jag helt enkelt försökte snabba på processen. Jag var nämligen turligt nog på besök hos mamma, som skulle bada bastu.

Bastu = fuktigt och varmt = briljant idé

Sätter man en öppnad ostbågspåse i bastun måste de ju bli sega på ett nafs.

Det blir de inte.

Inte det minsta.

Slutsats: Det finns inga genvägar till den perfekta ostbågen.

/elli

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0